Advocatuur op de tekentafel

U zit met een juridisch probleem en wilt een oplossing. Onze missie is er voor te zorgen dat die oplossing wordt aangeboden op dezelfde manier als andere on-line diensten en producten. Dit met de kwaliteit die u van een advocaat mag verwachten. De rechtswinkel biedt hiermee professionele maar betaalbare en overzichtelijke rechtshulp aan  particulieren en ondernemers die op dit moment niet voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking komen maar terecht opzien tegen hoge uurtarieven.

Een eerste gratis advies

Bij de rechtswinkel krijgt u niet te horen hoe servicegericht we zijn, pro-actief etc. Onze missie is het geven van het beste advies op de snelste manier tegen de laagste kosten en dat 24/7.  Dat kan ook een recht toe recht aan negatief advies zijn. U kunt vervolgens beslissen wat u er mee doet. U heeft ook al een beeld van onze insteek en kunt daarmee naar een andere advocaat.

Doe het zelf

De meeste juridische problemen verdwijnen niet vanzelf weg. Met de rechtswinkel reageert u snel en op juridische de juiste manier. In negen van de tien gevallen is ook het lonend om een juridisch probleem aan te pakken. Een juridisch ongeluk zit vaak in klein hoekje.

Advocatenbrief

De stap naar een advocatenbrief wordt gemaakt op het moment dat uw zaak kans van slagen heeft. In 7 van de tien gevallen is een brief voldoende en kunnen we uw verdere kansen zo goed mogelijk inschatten.

Naar de rechter

Met procederen via de rechtswinkel wordt u niet geconfronteerd met een valkuil aan advocatenkosten. U betaalt een vaste prijs en krijgt vooraf een calculatie over uw kosten bij winst of verlies.

De juridische dienstverlening staat in de kinderschoenen als het gaat om efficiëntie en kosten besparend werken. Dat heeft twee oorzaken:

  1. Een advocaat wordt opgevoed vanuit de gedachte dat ieder juridisch probleem uniek is. Het wiel moet iedere keer weer opnieuw worden uitgevonden. Bij de rechtswinkel benaderen we het andersom. Een juridisch probleem is zelden tot nooit uniek en kan worden gestandaardiseerd. Uw zaak hebben we doorgaans al minimaal drie keer voorbij zien komen. Daar richten we onze bedrijfsvoering op. We ontwikkelen standaardmodellen op basis van best practices gebaseerd op de laatste stand van de jurisprudentie.  Vanuit de gedachte dat uw zaak vaker voorkomt hoeven we u minder in rekening te brengen.
  2. De gemiddelde advocaat werkt op uurtarief. Hetzelfde doen in minder tijd staat haaks op dit principe.  Wij maken vaste prijsafspraken en hebben daarmee een prikkel om te standaardiseren en efficiënt te werken. Daarmee zijn we niet goedkoop maar wel goedkoper.