Van vraag naar oplossing

Met de rechtswinkel weet u snel waar u aan toe bent en blijft u meester over uw probleem

U heeft een probleem en zoekt een oplossing

Rechtswinkel: Geen betaalmuur

Voor een juridisch probleem is dat moeilijker dan gezegd. U weet dat u een probleem heeft en ook in welke hoek u het ongeveer moet zoeken. U bent ontslagen, heeft een miskoop gedaan of heeft een probleem met uw huurovereenkomst. Bij de concrete oplossing eindigt u voor een betaalmuur of informatie die net niet praktisch is. 

Google helpt niet de rechtswinkel wel

Met googlelen kom je bij advocaten en advocatenkantoren terecht die zichzelf aanprijzen en wellicht een interessante blog over uw probleem hebben geschreven. De drempel is echter hoog en de informatie helpt u zelden tot nooit verder. 

RECHTSWINKEL: Snel op weg

Bij de rechtswinkel vindt u een oplossing voor uw jurldisch probleem zonder drempel en online. Het is de missie van de rechtswinkel het recht weer aan te bieden als een oplossing op de manier zoals u dat van een webwinkel anno 2023 gewend bent. Vandaag bestelt, morgen bezorgd.

ERVAAR EN PROEF

Zonder omwegen uw vraag stellen en al een eerste inzicht krijgen in uw situatie. Probeer het en stel uw vraag. U krijgt antwoord en samen gaan we verder op weg naar de oplossing

 

Mijn vraag

Van Vraag naar oplossing

    De rechtswinkel iets voor U

    U bent particulier en komt niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand en u wilt toch uw recht halen. Advocaten op de rechtswinkel geven helder aan wat ze aanbieden en hoeveel dat gaat kosten. U bepaalt hierbij zelf uiteindelijk wat u nodig heeft. Dat kan een doe het zelf brief zijn of uiteindelijk een procedure.

    Indien u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand hoeft u voor uw advocaat alleen eigen bijdrage te betalen en wordt hiermee rekening gehouden. Ook in die situatie is de rechtswinkel er voor u en betaalt u uiteindelijk nooit meer dan de eigen bijdrage. U krijgt pas financiele hulp op het moment dat een advocaat nodig wordt geacht.

    Niet alle juridische problemen laten zich vangen in een standaardbenadering. De wet gebruikt vage termen zoals redelijkheid en billijkheid of laat het aankomen op een abstracte belangenafweging. Ook kan het zijn dat onduidelijk is welke regels van toepassing zijn of hoe die regels in uw geval moeten worden uitgelegd. Daarvoor is de standaardbenadering niet geschikt maar dat is zelden het geval.