Wat moet ik met die toga

Via Facebook en Linkedin zie ik de beginnende advocaat-stagiaires vaak voorbij komen. Het moment zelf staat mij ruim 25 jaar later ook nog steeds bij. De beediging was het moment waarop ik voor het eerst in een rechtszaal mijn toga aan mocht doen en mijn bef mocht strikken. Samen met de andere aanstaande collega’s legde ik de eed af en .

De symbolische waarde van de toga is groot, nog steeds. Clienten die het geluk hebben gehad nog nooit naar een rechtbank te zijn geweest hebben in de meeste gevallen minimaal altijd een beetje ontzag. Dat . Inmiddels kijk er wat genuanceerder tegenaan. De toga impliceert verantwoordelijkheid maar leidt in de praktijk tot een soort kaste van een kleine groep professionals en een grote groep buitenstaanders. De toga leidt tot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Stel uw vraag via WhatsApp