Inzicht

Mijn stelling van vandaag is zo cliché dat je er bijna om moet lachten. Toch poneer ik die: Emoties zorgen voor juridische problemen en het recht moet die oplossen zonder emoties.  Ik weet het zeker. welke rechtszaal ik vandaag ook binnenloop de ste3lling zal waar zijn. het maakt hierbij niet uit of het nu om strafrechtrecht gaat of bestuursrecht of civielrecht. Het is de menselijke interactie die problemen veroorzaakt waarbij die menselijke interactie doorgaans wordt ingegeven door allerhande emoties en drijfveren.  Daar komt het recht dan aanzetten als oplossing terwijl dat recht als systeem in de basis juist als essentie heeft dat het geen rekening houdt met o.m. emotie. U heeft gehandeld om bepaalde redenen: uw kind was ziek, u had geldgebrek, u wist niet beter, u was boos en ga zo maar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Stel uw vraag via WhatsApp