Ik heb zelf een advocaat moeten inschakelen

Ik heb potverdorie zelf een advocaat nodig omdat ik aansprakelijk ben gesteld. Wat zijn mijn ervaringen.  

Ik viel van mijn stoel bij het lezen van de voorwaarden op basis waarvan dit chique kantoor voor mij aan het werk zou gaan. Een uurtarief van 450 ex btw voor een compangnon en die van een medewerker € 350,00. Nu is dat gelukkig voor mij geen probleem omdat de verzekeringsmaatschappij die rekeningen betaalt.

Maar toch roept het ongemakkelijkheid op. Wat rechtvaardigt dit torenhoge tarief? Tekst en toelichting ontbreken. Dat zou wel mogen worden verwacht. De zaak is bijzonder ingewikkeld, de advocaat is op dit vlak een bewezen superster en kan dat onderbouwen middels gewonnen cases of wat dan ook. Dat geldt overigens ook voor de medewerker. Let wel. Ze zijn hartstikke aardig en communiceren vlot genoeg maar dat is logisch.

Het zou kunnen dat de advocaat een superster is. Hij is zo goed in zijn vak en heeft zoveel ervaring dat hij mijn case binnen kortere tijd dan een andere advocaat en beter kan analyseren. Daardoor kan hij ook efficiënter een stevigere verdediginsstrategie opzetten. De slotsom zou dan zijn dat het beter is om hem in te schakelen om het uiteindelijk iets meer kost maar ik meer waar krijg voor mijn geld. 

 

Ik kan dat op zich niet beoordelen. Ik kijk naar het aantal dienstjaren van de betreffende advocaat en check in rechtspraak.nl of en wat voor zaken hij op zijn naam heeft staan. Publicaties door hem over het onderwerp zijn een pre. In dit geval was dat recomendatie van de verzekeringsmaatschappij.

 

De bottomline is uiteindelijk hoe hij mijn zaak aanvliegt. Welke professional ik ook inschakel. Ik ben in de eerste plaats blij als hij of zij kort maar krachtig een juridische analyse geeft en dat samen met mij in kaart brengt. Voor een juridische casus begint dat met de vraag wat wordt er precies gevorderd. Dat is vaak niet zon probleem want dat staat in de dagvaarding. Ik zou 7.5 ton moeten betalen maar waarvoor.   De volgene vraag is dan wat zijn de juridische grondslagen die daarvoor in aanmerking komen. In de meeste gevallen

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Stel uw vraag via WhatsApp